image01

Ruoto Havulampi SM-karsinta 3.10.2015

 

Havulammen syyskarsinta kilpailtiin kuudennen kerran lauantaina 3.10.2015. Tällä kertaa kilpailu ei ollut aivan kahden edellisvuoden kaltaista supermättöä, mutta kaloja tuli kuitenkin lähes 200kpl. Lammen omistaja oli istuttanut kisaa varten noin 300 kirjolohta. Kalantulo oli perinteisesti selvästi parasta heti ensimmäisen jakson alussa ja kalamäärät tippuivat tasaisen tappavasti kilpailun edetessä.


Havulammen syyskarsintojen kalamäärät 2010-2015

2010: 219 kalaa
2011: 189 kalaa
2012: 113 kalaa
2013: 439 kalaa
2014: 557 kalaa
2015: 197 kalaa

Jarkko Suominen voitti kilpailun tasaisen varmalla suorituksella ja myös tasaisen hyvin onkinut Ville Ristolainen sijoittui toiseksi. Taistelu kolmossijasta olikin sitten todella tiukkaa ja monella kilpailijalla oli hyvät mahdollisuudet kolmossijaan aina kisan viime minuuteille saakka. Lopulta pronssin pokkasi Jussipekka Myllymäki, joka onki hienosti kaksi ensimmäistä jaksoa. Kilpailun kärkikolmikon palkinnot sponsoroi Ruoto.


Kilpailun tulostaulukkoPoolidata


Poolikohtainen data kertoo poolien paremmuuden noudattaneen pitkälti edellisvuosien kaavaa. Lammen molemmat päädyt (Poolit 1 ja 5) olivat selkeästi parhaita pooleja. Ulompi pääty (pooli 1) antoi hyvin kalaa vielä kisan viimeisellä jaksolla. Poolit 2,3,4 ja 6 olivat ns. keskitason pooleja ja parkkipaikan lähistön poolit 7, 8 ja 9 olivat heikoimpia. Jokainen kilpailija kalasti kisassa lammen kaikki poolit ja poolinvaihdon yhteydessä hypättiin aina yhden poolin yli.Järjestävä seura kiittää kaikkia kilpailijoita hyvästä ja rehdistä kisasta. Havulammen syyskarsintojen jatko on vielä mietinnän alla. Ensi vuodesta eteenpäin lammen toiminta on muuttumassa. Havulammesta on tulossa pelkästään perhokalastuspaikka, viimeinen kirjolohi-istutus tehdään omistajan mukaan ennen pilkkikautta, jonka jälkeen istutuskaloina olisivat siika ja harjus. Käymme tulevana vuonna koekalastamassa lammen tarkoituksena selvittää, että saadaanko siialla ja harjuksella taattua tarpeeksi tasapuoliset ja kalaisat kilpailut ja päätökset kisan jatkosta tehdään sen jälkeen.