image01

Ruoto Havulampi SM-karsinta 4.10.2014Perinteinen Havulammen syyskarsinta käytiin 4.10.2014 FFC JKL:n järjestämänä. Runsaskalaisena tunnettu kisa oli tänä vuonna entistäkin kalaisempi, varsinkin kilpailun alku oli hurjaa mättöä. Kisassa nousi yhteensä peräti 557 kirjolohta, mikä lienee selkeä ennätys Suomessa järjestetyissä SM-karsinnoissa. Lammen omistaja oli laittanut todella runsaan istutussatsin kisaa varten, mikä tuli meille järjestäjillekin yllätyksenä.

Kilpailussa jokainen kalastaja onki lammen kaikki poolit, yksi 1,5h jakso sisälsi siis kolme 30min poolia. A-ryhmä aloitti ensimmäisen jakson, B-ryhmä puolestaan kaksi jälkimmäistä jaksoa taukojen jälkeen. Jaksoilta nousi kalaa seuraavasti:

1. Jakso 374 kalaa (A-ryhmä 213, B-ryhmä 161)
2. Jakso 107 kalaa (A-ryhmä 41, B-ryhmä 66)
3. Jakso 76 kalaa (A-ryhmä 40, B-ryhmä 36)

Kilpailu oli järjestyksessään viides Havulammen syyskarsinta, alla kilpailun kalamäärät vuosittain:

2010: 219 kalaa
2011: 189 kalaa
2012: 113 kalaa
2013: 439 kalaa
2014: 557 kalaa

Poolikohtaista vertailua ei tällä kertaa pystytty tekemään, sillä ensimmäisellä jaksolla nousi niin paljon kalaa, ettei lapuista saanut selville mistä pooleista ne olivat tulleet. Joka tapauksessa pooli 5 (kala-altaiden puoleinen pääty) oli selvästi kilpailun paras pooli. Avausjakson ensimmäisellä puolituntisella poolin korkanneet Pietari Sipponen ja Jussi Wacklin onkivat molemmat peräti 36 kirjolohta puoleen tuntiin kyseisestä poolista. Kisan edetessä kalantulo luonnollisesti hiljeni, mutta vitospooli pysyi joka jaksolla parhaana poolina ja kaikki pääsivät myös kalastamaan sen.

Jaksovoitot menivät kisassa seuraavilla kalamäärillä:

1. jakso A-ryhmä: Pietari Sipponen, 43 kalaa
1. jakso B-ryhmä: Jussi Wacklin, 40 kalaa

2. jakso A-ryhmä: Pietari Sipponen, 8 kalaa
2. jakso B-ryhmä: Olli Eriksson, 15 kalaa

3. jakso A-ryhmä: Juha Viista, 7 kalaa
3. jakso B-ryhmä: Jyrki Hiltunen, 7 kalaa

Pietari Sipponen voitti kilpailun melko selkeällä erolla tullen samalla ensimmäiseksi Havulammen "tuplavoittajaksi". Nousujohteisen kisan onkinut Jyrki Hiltunen oli selvä kakkonen, Jyrkilläkin on nyt kaikenväriset mitalit Havulammen syyskarsinnoista. Taistelu kolmossijasta oli sen sijaan äärimmäisen tiukkaa. Lopulta Juha-Pekka Ollikainen kalasti itsensä kolmanneksi. Todella monella kilpailjalla oli hyvät mahdollisuudet kolmossijaan, senttipelituurikin ratkaisi sijoituksia suuntaan jos toiseenkin ja terävimmän kärjen takana kilpailu oli todella tiukka.


Kiitokset järjestävän seuran puolesta kaikille kilpailijoille rehdistä kilpailusta! Mikäli Havulammen kalastusjärjestelyt jatkuvat ensi vuonna samanlaisina, niin kilpailu tullaan taas pitämään syksyllä 2015.